Rotterdamse buurtgids voor ontwerpers

Rotterdamse buurtgids voor ontwerpers

Blogpost
Rotterdamse buurtgids voor ontwerpers

Een gids onder beheer van lokaal ontwerptalent voor het delen van buitengewone buurtplekjes.

F*kking vet idee. Dat was zo’n beetje het eerste dat we dachten toen we over Onthegrid.city hoorden en een kijkje namen. Een initiatief van Hyperact, een bureau vol New Yorkse vakbroeders, om een stedengids met wereldwijde dekking te maken, maar dan speciaal voor ontwerpers. Onthegrid.city bestaat vooral voor het delen van buitengewone plekjes in leuke buurtjes waar creatieve culturen hun sporen hebben achtergelaten.

Rodesk User Experience Design
Rodesk User Experience Design

Het idee ontstond tijdens een studioverhuizing

“In de opwinding van alle nieuwe plekken die we ontdekten nadat we naar de nieuwe buurt Gowanus waren verhuisd, besloten we om een simpele en gebruiksvriendelijke gids te maken, zodat we al die pareltjes met de hele wereld konden delen. Sinds we het in 2015 lanceerden zijn er honderden creatieve bedrijven en ontwerpers aan boord gesprongen, waardoor On the Grid een enorm samenwerkingsproject werd. Allemaal kiezen, beschrijven en fotograferen ze de mooiste bewust gebouwde plekken in hun favoriete buurten.”
Hyperakt, designbureau, Brooklyn NYC.

We werden de vertegenwoordigers van ons eigen Rodesk-buurtje: Rotterdam-Zuid.


Rotterdam On the Grid – Ja toch!

Samen met plaatselijke creatieve geesten zoals Mangrove (Rotterdams stadsambassadeur), FromForm, Studio Dumbar, Fourteen en Los Bangeles werd een team gesmeed dat de Rotterdamse pareltje bloot zou gaan leggen voor het oog van de wereld. Het resultaat: een geweldige verzameling hotspots door de hele stad die je gewoon gezien moet hebben.

Terwijl we bezig waren ontdekten we zelf een paar prima plekken die ons tot dan toe waren ontglipt: van één van de beste bierslijterijen van de stad tot een prachtige botanische tuin voor de broodnodige gemoedsrust zo nu en dan. Onder de favorieten valt de puinhemel van Mijndert G v/d Berg, waar je makkelijk tot het einde der tijden kunt rondscharrelen tussen oude stoelen, lampen, schroefjes en afgedankte elektronica.

Rodesk User Experience Design

Bovenop Zuid

Vanaf nu zat Rodesk bovenop Zuid, en waren we dus verantwoordelijk voor het delen van de juweeltjes uit ons eigen stadsdeel. We zitten in een superdivers gebied, waar je de rijke Rotterdamse havenhistorie nog tussen de gebouwen door ziet schemeren. Zeker met de prima mogelijkheden die het openbaar vervoer tegenwoordig biedt is dit echt een stukje Rotjeknor dat je gewoon gezien moet hebben.

Erasmusbrug, aanzicht van op Zuid

Erasmusbrug, aanzicht van op Zuid

Deze samenwerking is een blijvertje, dus we zullen onze lijst het hele jaar door blijven updaten. Bekijk hier onze selectie. Onze insider’s tip voor de zomer: grijp een lekker koud Anchor Steam biertje op het zonovergoten terras van Café de Ouwehoer.

Je ziet: als je dan toch in Rotterdam bent, dan moet je zeker even een kijkje wagen bij deze ruwe diamant op Zuid!

Nieuwe Richting, Nieuwe Kansen
Pieter Struik
Pieter Struik Blogpost

Nieuwe Richting, Nieuwe Kansen

We zijn op het punt gekomen dat we dit bureau door willen laten groeien en zijn op zoek gegaan naar een partij met de ambitie om Rodesk verder uit te bouwen.

Lees meer

Rodesk ♥︎ Sport & Recreatie

blogpost

Rodesk ♥︎ Stedelijke ontwikkeling

blogpost

Besteed je jouw tijd online wel goed?

blogpost

Tokyo als design – maar dan zonder ondertiteling

blogpost