Rodesk ♥︎ Stedelijke ontwikkeling

Rodesk ♥︎ Stedelijke ontwikkeling

Blogpost
Rodesk ♥︎ Stedelijke ontwikkeling

Bij Rodesk hebben we hart voor de stad, en voor de mensen die het stadshart laten kloppen. In onze eigen stedelijke omgeving groeit en beweegt zich van alles, en daar zitten wij graag met onze handjes aan.

Met ons kantoor aan de Maashaven zitten we met de neuzen bovenop de ontwikkelingen van de Kop van Zuid en Katendrecht en laten ons iedere dag inspireren door de draaiende kranen en rijzende gebouwen. Van je passie moet je je werk maken zeggen ze, dus dat is wat we doen.

Wat ons steeds opnieuw blijft fascineren aan stedelijke ontwikkeling is de complexiteit ervan. Eén simpel lijkende keuze kan zomaar de toekomst van een heel gebied bepalen. Dat is als werkgebied even intrigerend als spannend en uitdagend. De dichtheid, gelaagdheid en veelzijdigheid van een stadsdistrict vraagt altijd om een breed scala aan expertise voor een grondige, effectieve aanpak.

Rodesk User Experience Design

Een belangrijk deel van de complexiteit zit hem in de vele betrokkenen en belanghebbenden in een gebiedsontwikkeling. Ontwikkelaar, overheid, bouwer, bewoner, ondernemer – noem maar op. Allemaal mensen die moeten geloven in de visies, concepten en ideeën die komen kijken bij het ontwikkelen van een gebied. Stuk voor stuk moeten zij worden overtuigd van de waarde die de veranderingen gaan brengen. Hoe gaan we om met mobiliteit? Hoe houden we rekening met het milieu, maar ook met de leefritmes en de woonvormen van morgen?

Het fundament van morgen is het draagvlak van vandaag.


Zo wordt sleutelen aan de toekomst een kwestie van bouwen aan vertrouwen. Het fundament van morgen is het draagvlak van vandaag. Dat vraagt om menselijke aandacht, en daar kunnen wij ons digitale steentje bijdragen. De stad in ontwikkeling sluit ook direct aan bij onze passie voor sport & recreatie – nog iets waar wij warm voor lopen. Deze twee werelden zijn hechter met elkaar verweven dan je in eerste instantie zou denken: een stad die beweegt blijft sterk genoeg om haar mensen een gezonde toekomst te bieden.

Rodesk User Experience Design

Zelf krijgen we heel veel energie van het combineren van onze User Experience expertise met de knowhow en skills van stadsontwikkelaars. Samen ontwerpen we prototypes die kunnen bijdragen aan de stad van morgen. Denk aan een website voor een gloednieuw concept, een bewonersplatform of een game die een stadsmens heel even havenbaas maakt. Wij maken online belevingen die mensen meeslepen in de verhalen achter innovatieve ontwikkelplannen. We bieden de pixelvormige bouwstenen waarmee projecten en kennis op een pakkende manier vorm krijgen. Dat kunnen we alleen met de kennis en input van de vastgoedontwikkelaars, gemeenten en corporaties waar we mee samenwerken. We kijken samen waar de gaten zitten en vullen ze op met een mix van creativiteit, flexibiliteit en Rotterdamse nuchterheid. Zo bewegen we mee met de dynamiek van de stadsontwikkeling en betrekken we onze medestedelingen bij de toekomst van de straten om ons heen.

Benieuwd waar wij tot nu toe bij betrokken zijn geweest?

Nieuwe Richting, Nieuwe Kansen
Pieter Struik
Pieter Struik Blogpost

Nieuwe Richting, Nieuwe Kansen

We zijn op het punt gekomen dat we dit bureau door willen laten groeien en zijn op zoek gegaan naar een partij met de ambitie om Rodesk verder uit te bouwen.

Lees meer

Rodesk ♥︎ Sport & Recreatie

blogpost

Besteed je jouw tijd online wel goed?

blogpost

Tokyo als design – maar dan zonder ondertiteling

blogpost

Rotterdamse buurtgids voor ontwerpers

blogpost