Bier- én fietsliefhebbers samenbrengen en uitdagen

Bier- én fietsliefhebbers samenbrengen en uitdagen

Case /

Een biermerk voor fietsers online positioneren, instant fandom.

  • Klant
  • à Bloc beer
  • Project
  • Website
  • Deliverables
  • Design, front-end, back-end, CMS
  • Tribe leden
  • De Rodesk Tribe
o-figure-image-item

Genoeg praatjes – kom op met die plaatjes!

Achtergrond

Natuurlijk veren we op als we benaderd worden door een brouwer van speciaalbier voor fietsliefhebbers – en dat is precies hoe à Bloc zich aan ons voorstelde. À Bloc was op zoek naar een platform: om hun biersoorten in de spotlights te zetten uiteraard, maar ook om fietsers elkaar uit te laten dagen om samen challenges aan te gaan en op de pedalen mooie avonturen te beleven. Je begrijpt: voor zo’n opdracht schakelt de Tribe graag een versnellinkje omhoog.


Onze Missie

Door samen met à Bloc de challenges te ontwikkelen ontstond de blauwdruk voor een website die prikkelt en bezoekers uitdaagt om actief mee te doen. Vanaf daar lieten we de site uitgroeien tot een volwaardig informatief platform waar niet alleen alle challenges, maar ook alles over de verschillende bieren en verkooppunten te vinden is – de combinatie waar à Bloc naar zocht.


Rodesk User Experience Design

Challenge Accepted

De nieuwe website triggert interactie tussen bezoekers. De challenges verbinden gebruikers onderling, door ze te inspireren met uitdagende ritten in binnen- en buitenland. Tegelijk komt de doelgroep van à Bloc beter in beeld en binnen bereik: door je gegevens achter te laten challenge je je vrienden om je samen te committeren aan een mooie toertocht.


Bier verkopen

Bier verkopen

Fietsen, vriendschap en wieleravonturen zijn hartstikke leuk, maar uiteindelijk wil een biermerk natuurlijk ook gewoon bier verkopen. Daarom hebben we de twee elementen stevig verweven in de structuur van de website: overal vind je ingangen en doorsteekjes naar de biermerken. De site nodigt je op allerlei manieren uit om de verkooppunten te bezoeken om zelf het glas aan de lippen te zetten en je te laten overtuigen door de smaak van à Bloc.


CarPark CannonBall

Naast de corporate website van à Bloc bouwden we een event website, speciaal voor hun zelfbedachte wedstrijdformat: zo snel mogelijk een parkeergarage op fietsen. Deze CarPark CannonBall bleek even succesvol als spectaculair: als je de aftermovie eenmaal hebt gezien zul je nooit meer normaal een parkeergarage binnen rijden…

Rodesk User Experience Design

De challenges verbinden gebruikers onderling, door ze te inspireren met uitdagende ritten in binnen- en buitenland


Rodesk User Experience Design
Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Informatie over deze case Contact onze Mail
Jeroen Kramers
Jeroen Kramers Hoofd marketing en communicatie bij à BLOC beer

"Wij hebben een uitgesproken idee over de merkbelofte en doelgroepbenadering van À BLOC. Het team van Rodesk heeft dit in de website naar the next level gebracht. Door commitment, inlevingsvermogen, flexibiliteit, professionaliteit en probleemoplossend vermogen. Zonder de klik, humor en Rotterdamse mentaliteit waren we niet zo snel zo ver gekomen."

Iconisch design voor hét Rotterdamse wederopbouw monument

Website

Stedenbouw met visie, online gepresenteerd

Website

De digitale kloof overbruggen voor Werelderfgoed Kinderdijk

Website & Art Direction