De digitale kloof overbruggen voor Werelderfgoed Kinderdijk

De digitale kloof overbruggen voor Werelderfgoed Kinderdijk

Case /

Het verleden de toekomst in blazen voor UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, een van de populairste en meest iconische toeristenhotspots van Nederland.

  • Klant
  • Werelderfgoed Kinderdijk
  • Project
  • Website & Art Direction
  • Deliverables
  • Design, Front-End & Back-End Development
  • Tribe leden
  • De Rodesk Tribe
o-figure-image-item

Genoeg praatjes – kom op met die plaatjes!

Achtergrondverhaal

Kinderdijk is een van de belangrijkste toeristische attracties waarmee Nederland zichzelf op de wereldkaart zet. Het is een iconisch internationaal visitekaartje, doordrenkt met oer-Hollands waterbeheer. Het molengebied zelf is negentien molens rijk, met een historie die terugreikt tot in de veertiende eeuw. Hiermee weet Kinderdijk al jaren een breed publiek te trekken, van touringcars vol Chinezen tot fietsers en wandelaars die zich komen vergapen aan het beschermde en diep-Hollandse buitengebied en de geschiedenis van een strijd onder zeeniveau. Het bezoekersaantal was nooit een probleem, maar er valt voor iedereen zoveel meer te beleven in en rond dit UNESCO Werelderfgoed…


Onze missie

Kinderdijk heeft enorm veel in huis: je kunt natuurlijk door het Werelderfgoed wandelen, maar je kunt je er ook vergapen aan- historische windmolens, vanbinnen en vanbuiten, je kunt een lekker boottochtje door het gebied maken, molenmakers workshops volgen en nog heel veel meer. Die enorme diversiteit heeft tot nu toe niet de aandacht gekregen die ze verdient - tot nu toe dan. Daarmee kwam onze missie dus op het volgende neer: ervoor zorgen dat de digitale beleving die voorafgaat aan een fysiek bezoek net zo’n overtuigende ervaring is als het bezoek zelf. Daarbij moet de bezoekersflow zo efficiënt mogelijk in goede banen worden geleid, zodat het gebied minimale hinder ondervindt van de Kinderdijk ervaring. Onze oogjes begonnen al te glimmen toen we merkten dat we helemaal los mochten gaan met de fantastische content waar Kinderdijk van overloopt!


User Experience

User Experience

De Rodesk-machine draaide al op volle toeren tegen de tijd dat we deze unieke beleving online een visuele gestalte gingen geven. Onze benadering draaide om een aantal gebruikersverhalen, waarmee we verschillende soorten bezoekers konden bedienen door in te spelen op hun specifieke informatiebehoeften. Of je nu wilt lezen over de geschiedenis die als een rode draad door Kinderdijk heen loopt, de actuele activiteiten een aanbiedingen wilt bekijken, of direct je bezoek wilt plannen: uiteindelijk wordt elke gebruikersflow toegeleid naar het kopen van tickets of het boeken van een groepsarrangement.

Rodesk User Experience Design

Klassieke interface

Moderne typografie en beelden uit lang vervlogen tijden wisselen elkaar af. De beeldbank van Kinderdijk is al net zo’n schatkamer als de geschiedenis die eraan ten grondslag ligt. De interface moest een klassieke sfeer uitstralen, maar dan zonder afgezaagd te worden natuurlijk – en wel zo dat het voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker van vandaag.

Rodesk User Experience Design
Rodesk User Experience Design

Moderne typografie is vervlochten met beelden uit vroeger tijden


Rodesk User Experience Design
Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Informatie over deze case Contact onze Mail
Jeanet Kerckhaert
Jeanet Kerckhaert Marketing & Sales bij Kinderdijk

Met de Rodesk Tribe werken is fantastisch. De Tribe ging op de molentour en wij gingen tribaal, met als resultaat een website die aanvoelt alsof we ‘m helemaal zelf hebben ontworpen

Iconisch design voor hét Rotterdamse wederopbouw monument

Website

Bier- én fietsliefhebbers samenbrengen en uitdagen

Website

Stedenbouw met visie, online gepresenteerd

Website