Digitale transitie voor de Nederlandse Triathlon Bond

Digitale transitie voor de Nederlandse Triathlon Bond

Case /

Het nieuwe tenue van de bond vertaald naar een frisse digitale aanpak.

  • Klant
  • Nederlandse Triathlonbond
  • Project
  • Website
  • Deliverables
  • Design, front-end, back-end, CMS
  • Tribe leden
  • De Rodesk Tribe
o-figure-image-item

Genoeg praatjes – kom op met die plaatjes!

Achtergrond

Als een van de snelst groeiende bonden van het land is de Nederlandse Triathlon Bond letterlijk flinke kilometers aan het maken. De Bond is er niet alleen voor triathleten, maar overkoepelt alle multidisciplinaire duursporten. Nu de NTB meer dan 130 verenigingen vertegenwoordigt, met 80+ evenementen per jaar en bijna 10.000 leden, werd het hoog tijd om deze bond in beweging een online sprint te laten trekken om de groei op alle vlakken bij te blijven benen.


Onze Missie

De weg naar de eindstreep voltrok zich langs twee routes. Enerzijds wilden we de stijl van de nieuwe shirts en identiteit van de NTB prominent naar voren laten komen. Hiervoor werkten we nauw samen met onze confrères van Soigneur Agency, verantwoordelijk voor de art directie omdat zij de stijl al hadden vormgegeven en doorgevoerd in alle facetten van de NTB behalve de website. Op het tweede spoor wilde de Nederlandse Triathlon Bond een snelle en gebruiksvriendelijke website, die als concreet en helder startpunt dient voor elke triathleet en multi-duursporter, los van niveau, ervaring en professionaliteit.


De weg vrij voor lidmaatschap

De weg vrij voor lidmaatschap

De ervaring van de NTB was dat veel starters vragen hebben voordat ze lid van de Bond willen worden. Hierop besloten we niet alleen een flinke dosis informatie te bieden om die vragen te beantwoorden, maar bouwden we ook een systeem waarmee de NTB allerlei FAQ kwesties op diverse pagina’s kan laten terugkomen voor extra duidelijkheid.

WK Rotterdam

De timing van de lancering was perfect: vlak voor het WK Triathlon in Rotterdam, een uniek moment voor de NTB en de community. Hierdoor werd direct veel sitebezoek gegenereerd, waarmee de honger naar informatie van potentiële nieuwe triathleten en veteranen direct kon worden gestild.

Rodesk User Experience Design

Modulaire transition

In de triathlonsport staat de overgang van fietsen naar rennen bekend als de transition. Die transitie hebben we online vormgegeven door de overzichtspagina als een virtuele overgang te ontwerpen. Vanaf deze modulaire transition worden bezoekers direct doorgestuurd naar de detailpagina’s; een logische en vloeiende transitie, versterkt door een herhalende structuur die door de hele site terugkomt.

Rodesk User Experience Design

Een snelle en gebruiksvriendelijke website, die als concreet en helder startpunt dient voor elke triathleet en multi-duursporter


Rodesk User Experience Design
Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Informatie over deze case Contact onze Mail
Martijn Keijsers
Martijn Keijsers Communicatiemanager bij Nederlandse Triathlon Bond

"Het is een geweldige ervaring geweest om de Rodesk Tribe te leren kennen. Het samen verkennen van de digitale snelweg en de wereld van triathlon inspireerde beide teams om onze horizon te verbreden. Onze website is nu onze trots in plaats van de last die het soms is geweest."

Bier- én fietsliefhebbers samenbrengen en uitdagen

Website

Stedenbouw met visie, online gepresenteerd

Website

De digitale kloof overbruggen voor Werelderfgoed Kinderdijk

Website & Art Direction