Iconisch design voor hét Rotterdamse wederopbouw monument

Iconisch design voor hét Rotterdamse wederopbouw monument

Case /

Online eerherstel voor de Oude Dame.

  • Klant
  • Groothandelsgebouwen NV
  • Project
  • Website
  • Deliverables
  • Design, front-end, back-end, CMS
  • Tribe leden
  • De Rodesk Tribe
o-figure-image-item

Genoeg praatjes – kom op met die plaatjes!

Achtergrond

Rotterdam, stad van de opgerolde mouwen, is hét boegbeeld van de naoorlogse wederopbouw in Nederland. Hartje stad, pal aan het stationsplein, staat het Groot Handelsgebouw, op haar beurt het Rotterdamse icoon van een stad die uit haar eigen as herrijst. Nu het nieuwe Centraal Station en het aangrenzende plein een extreme make-over hebben gekregen is ook deze Oude Dame flink aangepakt, waardoor het Groot Handelsgebouw er nu mooier bij staat dan ooit. Het Rijksmonument geeft een statig gezicht aan de fenomenale entree van de stad, en is nu een hippe hotspot voor ambitieus en ondernemend Rotterdam.


Onze Missie

Een prominente en monumentale place to be als het Groot Handelsgebouw verdient niet minder dan een moderne, op maat gemaakte en uitnodigende website: eerherstel dus voor een bepalend element van het stadsgezicht. Gelukkig is de Oude Dame zelf bijzonder fotogeniek, wat resulteerde in een beeldbank om onze vingers bij af te likken. De uitdaging was dan ook vooral het ontwikkelen van een website van statuur met passende klasse, die met al zijn klassieke charme toch aanvoelt als een hypermodern platform.


Huren in GHG

Hoe mooi de website ook is, er schuilen natuurlijk ook commerciële conversiedoelen achter het plan. De website moet inspireren en enthousiasmeren, maar vooral ook potentiële nieuwe huurders de weg wijzen naar het Groot Handelsgebouw als unieke locatie in het stadshart. De bereikbaarheid, beschikbare deelauto’s en de huurdersvereniging zijn voorbeelden van de pullfactors die het GHG te bieden heeft.

Rodesk User Experience Design

Evenementen buiten het gebouw

Evenementen buiten het gebouw

Het Groot Handelsgebouw bestaat in 2018 65 jaar – een prima moment voor een feestje! De stad staat stil bij het jubileum, en de Kunsthal heeft er zelfs een complete overzichtstentoonstelling aan gewijd. Deze expo, net als andere evenementen die op de rol staan, heeft ook een belangrijke plek op de nieuwe website gekregen. Al met al heeft de nieuwe site voor het Groot Handelsgebouw het doel bereikt waar we op mikten: eerherstel voor een Oude Dame in een nieuw jasje.


Toegankelijkheid

Het grootse gebouw geeft door zijn statige voorkomen en imposante gevel een wat gesloten indruk, alsof het niet makkelijk te betreden is. Gelukkig is het tegendeel waar; er zit juist heel veel mooie horeca en retail in de plint die extra aandacht verdient op de website. Door eenvoudige structuren voor bezoekers maken we transparant wat ontoegankelijk lijkt, met volle aandacht voor deze verborgen juweeltjes in de kroon van het Stationsplein.

Rodesk User Experience Design

De website moet inspireren en enthousiasmeren, maar vooral ook potentiële nieuwe huurders de weg wijzen naar het Groot Handelsgebouw.


Rodesk User Experience Design
Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Informatie over deze case Contact onze Mail

Bier- én fietsliefhebbers samenbrengen en uitdagen

Website

Stedenbouw met visie, online gepresenteerd

Website

De digitale kloof overbruggen voor Werelderfgoed Kinderdijk

Website & Art Direction