Een modern podium voor een klassiek concept

Een modern podium voor een klassiek concept

Case /

Aandacht trekken van een creatief publiek door een old school medium in een ultra modern jasje te steken.

  • Klant
  • Strategic Design Book
  • Project
  • Website
  • Deliverables
  • Design & front-end
o-figure-image-item

Genoeg praatjes – kom op met die plaatjes!

Achtergrond

Strategisch design ontwikkeld zich in rap tempo. Steeds meer organisaties roepen de hulp in van designers om de principes, werkwijzen, hulpmiddelen en methodes te verder uit te werken en hun innovatieve strategieën te herdefiniëren. De hulp van een designer is essentieel om deze organisaties te helpen om een designer-oriented visie te hanteren. In dit boek worden acht strategische principes tot in detail uitgelegd: ieder op zijn eigen manier maar wel zo dat designers in staat zijn op een strategische manier effectief te werken.


Onze Missie

Het verhaal achter een goed product is belangrijk om het product te verkopen. De manier waarop dit verhaal verteld wordt, is zoniet nog belangrijker. Dit aspect wordt vaak over het hoofd gezien. Vanaf de start van het project is ons doel geweest om een old school medium, in dit geval een boek, zo te presenteren dat het in de smaak valt bij designers en andere creatieve professionals. Door middel van spannende grid layouts, snelle manieren om resellers te vinden en veel gebruik te maken van de schetsen uit het boek zelf hebben we geprobeerd het verhaal rondom het design book te versterken!


Editors krijgen het podium dat ze verdienen

Editors krijgen het podium dat ze verdienen

De editors van het boek moesten een podium krijgen. Afgezien van informatievoorziening kunnen we op deze manier het gezaghebbende niveau dat het boek moet uitstralen duidelijk naar voren laten komen. Met maar liefst 3 editors en veertien co-editors kun je gemakkelijk het grote geheel over het hoofd zien. We kiezen er bewust voor om visuals van de editors tussen de belangrijke pagina’s en de diepere thema’s te plaatsen. Op deze manier krijgen alle editors en co-editors het podium dat ze verdienen.

Rodesk User Experience Design

Structuur bieden

Iedere seconde telt, zeker online. Door de structuur van het origineel te volgen, bieden we een handig overzicht en samenvatting van de inhoud van het boek. We benadrukken alleen de basisprincipes. Zodra een bezoeker meer wil weten van de inhoud, klikt hij verder om dieper de website in te gaan. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om op zijn of haar eigen manier door de site te navigeren.

Rodesk User Experience Design
Rodesk User Experience Design

We creëerden een plek waar old school en new school elkaar ontmoeten


Rodesk User Experience Design
Tom Harms Informatie over deze case Contact onze UX developer +31 10 720 08 08 Mail Tom
Giulia Calabretta
Giulia Calabretta Editor bij Strategic Design Book

"De jongens van Rodesk hebben het vermogen om onze behoefte, onze doelen en onze doelgroep te begrijpen. Ze hebben ons geholpen om onze digitale potentie te ontdekken!"

Iconisch design voor hét Rotterdamse wederopbouw monument

Website

Bier- én fietsliefhebbers samenbrengen en uitdagen

Website

Stedenbouw met visie, online gepresenteerd

Website