Stedenbouw met visie, online gepresenteerd

Stedenbouw met visie, online gepresenteerd

Case /

Ruimtelijke denkers die dagelijks werken aan fijne stedelijke leefomgevingen.

  • Klant
  • Wissing Ruimtelijke Denkers
  • Project
  • Website
  • Deliverables
  • Design, front-end, back-end, CMS
  • Tribe leden
  • De Rodesk Tribe
o-figure-image-item

Genoeg praatjes – kom op met die plaatjes!

Achtergrond

Wissing is een van de bekendste stedenbouwkundige bureaus van Nederland. De respectabele geschiedenis van deze gerenommeerde firma gaat ver terug, tot aan de eerste professionele stappen van mijnheer Wissing zelf. Deze visionair, beroemd geworden door zijn unieke kijk op twintigste-eeuwse stedelijke ontwikkeling, is nog altijd een boegbeeld en inspiratie voor het bureau. Toch staat Wissing Ruimtelijke Denkers met twee benen in het heden en met de blik gericht op de toekomst. Met zo’n luisterrijke historie kan het lastig zijn om een moderne stijl door te voeren zonder het verleden los te laten, maar als het om een fonkelnieuwe en toekomstbestendige website gaat klinkt dat typisch als een uitdaging voor de Rodesk Tribe.


Onze Missie

De huidige Wissing website was sterk verouderd, waardoor het in principe een koud kunstje zou zijn om een nieuwe, betere versie te bouwen. De echte uitdaging lag dan ook ergens anders. De nieuwe site moest het karakteristieke Wissing gevoel vasthouden en op een overtuigende manier overbrengen, maar dan wel in een vernieuwende vorm die past bij stedenbouw met visie in de 21ste eeuw. Het bureau bestaat al jaren, en de opgebouwde legacy wil niemand loslaten. Tegelijkertijd wil Wissing jonge stedenbouwers en architecten aanspreken. Zo begonnen we aan een boeiende zoektocht naar balans tussen oude vertrouwde waarden en een nieuw Wissing gevoel.


Ideeën in uitvoering

Ideeën in uitvoering

De kracht van Wissing heeft altijd gezeten in de projecten waaraan hun Ruimtelijk Denkwerk ten grondslag ligt. Dat was vroeger zo, en dat zal zo blijven. We besloten flink uit te pakken met een scala aan mooi Wissing werk, van grootse bestemmingsplannen tot kleine projecten. We stelden onszelf ten doel om elk project op een spannende manier in beeld te brengen, maar dan wel op zo’n manier dat alles een individueel karakter zou behouden, waardoor zowel nieuwe als oudere Wissing projecten authentiek en eigen aan blijven voelen.

Vakmensen en expertisegebieden

De belangrijkste asset van Wissing schuilt in de mensen op de werkvloer, die iedere dag als vakidioten tekeer gaan om de wereld baksteen voor baksteen een stukje beter te maken. Hier is Ruimtelijk Denkwerk wel degelijk mensenwerk, dus we hebben ervoor gezorgd dat de mensen achter elk project genoeg aandacht krijgen, met genoeg manieren om direct met de juiste persoon in contact te treden.

Rodesk User Experience Design

Het nieuwe Wissing gevoel

Het nieuwe Wissing gevoel

Zonder afbreuk te doen aan de oude stijl en geschiedenis is er een nieuwe kleur geïntroduceerd die het bureau frisser, moderner en professioneler doet overkomen. Kijkend door die fris gekleurde nieuwe bril ontstaat er ruimte om op het historische fundament te bouwen aan een nieuw gevoel. Samen met het Wissing team hebben we goed gebruik gemaakt van die ruimte, waardoor we eerst de achterban en vervolgens de gebruikers van de kersverse site konden overtuigen van het nieuwe Wissing gevoel. Met een stevige historische reputatie en de blik weer vast op de toekomst gericht kunnen de ruimtelijke denkers van Wissing weer ongehinderd vooruitkijken naar vernieuwende stedenbouw met karakteristieke visie.

We besloten flink uit te pakken met een scala aan mooi Wissing werk.


Rodesk User Experience Design
Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Klaar om Happy People van jouw mensen te maken?

Informatie over deze case Contact onze Mail

Iconisch design voor hét Rotterdamse wederopbouw monument

Website

Bier- én fietsliefhebbers samenbrengen en uitdagen

Website

De digitale kloof overbruggen voor Werelderfgoed Kinderdijk

Website & Art Direction